Školní výlet 1., 3. a 4. třídy - Archeoskanzen a Živá voda Modrá

26.06.2024 21:03

Po příjezdu jsme se prošli areálem. Viděli jsme Pratura o hmotnosti 1 300 kg, Výra velkého, divoké husy a spoustu ryb a obojživelníků. Nasvačili jsme se a pak již následovala komentovaná prohlídka. Dověděli jsme se spoustu zajímavostí. V tunelu jsme obdivovali Vyzu velkou – nejdražší sladkovodní rybu i další druhy jeseterovitých ryb. V archeoskanzenu jsme navštívili zemnici, nadzemní dům, kovárnu. V pekárně ochutnali placky, ve staré škole zažili spoustu legrace. Za tu dnešní by ale nikdo neměnil. Každý si mohl zastřílet z luku. Někteří si vyzkoušeli výzbroj či výstroj vojáka při bojích. Nakonec si každý koupil nějaký suvenýr. Moc se nám to líbilo. 

Elen Sedláčková, žákyně 4. ročníku

V Živé vodě se mi líbil podvodní tunel. Plavali tam kapři, sumci, štiky a 3 vyzy. V podchodu byla ještě menší akvárka a v nich byla zlatá rybka a spoustu jiných rybiček. A do jednoho akvárka si můžete hodit penízek. A v tunelu se na vás budou dívat ryby. Bylo tam i malé koupací jezírko, kde jsme si mohli namočit nohy.

Potom jsme šli do Archeoskanzenu, to je taková malá starodávná vesnička s chatrčemi. Líbil se mi pohled ze Strážní věže. Také jsme si mohli zastřílet z luku. Ukazovali nám, jak bojovali a zkoušeli jsme si i zbroj. Byla tam i pekárna, kovárna a starodávná škola. Zaujala mě zbrojnice. Viděli jsme i ovce, kozy a psy. Byla tam velká koza, která měla vousy. V pekárně jsme ochutnali placky, co jedli hodně dávno. Také jsme měli příležitost se podívat do studny. 

Hodně se mi tam líbily obchody. Byly tam meče, sekery a kudly. A ve vesnici byly krásné svítící řetízky a obchod s praky. 

Zajděte se tam podívat a užít si s rodiči a kochat se přírodou. 

Můj výlet byl nej! 

Střípky z pera třeťáků

Fotogalerie: Školní výlet 1., 3. a 4. třídy - Archeoskanzen a Živá voda Modrá